22.03.17 «Валянки, валянки, ой, та не підшиті, стареньки ...» - 22 березень 2017 - Офіційний сайт ГКОУ ЛО "Сіверська школа-інтернат"

Ми дуже любимо дізнаватися все нове і цікаве Ми дуже любимо дізнаватися все нове і цікаве. Нам подобається спостерігати. Цікаво дізнатися, як звичайний жмут шерсті перетворюється в валянок. Ми склали план: Дізнатися, що таке валянки? Дізнатися корисні властивості валянок? Чому ноги мерзнуть в чоботях, а в валянках НЕ мерзнуть? З'ясувати, з чого роблять валянки? Поспостерігати за процесом виготовлення валянок. Нам стало цікаво, чи можна самим зробити валянки.

Отже. Валянки-російська взуття. Валянки, катанки, чесанка - скільки ласкавих назв дав російський народ великої взуття! Валянки - прекрасна, зручне взуття! У валянках не страшні хуртовини, морози. Тому найкращою взуття на Русі не було! У них - святкували масляну, танцювали під гармонь. Для того щоб відповісти на безліч питань, 21 березня ми вирушили на Гатчинский промкомбінат, де виготовляють валянки.

Екскурсовод розповіла про те, як роблять, а точніше клеять валянки. Наша екскурсія розпочалася з місця, де лежить шерсть. Її спочатку помили, висушили, розчесали і відправили на верстат. Катання, стискання, прес - шерсть стає нероздільної. Потім форму розтягують і надають вид валянка. Тільки вона поки що в два рази більше того розміру, який вийде в результаті.

ФОТОАЛЬБОМ ФОТОАЛЬБОМ   Федосєєва А Федосєєва А.В, кл.рук.

Ми склали план: Дізнатися, що таке валянки?
Дізнатися корисні властивості валянок?
Чому ноги мерзнуть в чоботях, а в валянках НЕ мерзнуть?
З'ясувати, з чого роблять валянки?