Близько 15 вболівальників звернулися в РКБ з моменту початку ЧС-2018

(Казань, 19 червня, «Татар-інформ», Валерія Бєлова). Близько 15 вболівальників звернулися в РКБ з моменту початку ЧС-2018. Про це ІА «Татар-інформ» розповів перший заступник головного лікаря РКБ Марсель Міннуллін.

«Звернень стало більше, зокрема і від іноземців. Вчора, наприклад, ми госпіталізували одного вболівальника з Китаю з осколкові переломи променя. До цього були амбулаторні звернення іноземців, які з Бельгії, Австралії. Тобто консультували, давали рекомендації і відпускали », - пояснив медик.

Раніше FIFA вибрала основними госпіталями чемпіонату в Казані Республіканську клінічну лікарню та міську клінічну лікарню № 7. У РКБ на час мундіалю посилили роботу всіх відділень. Лікарня працює цілодобово - фахівці працюють позмінно. Для іноземних уболівальників РКБ передбачила спецвідділення.

«Є окремо розгорнуте відділення для іноземців, є мультидисциплинарная бригада. Всі ключові позиції лікарні - хірургія, терапія, кардіологія, гінекологія, отоларингологія - посилені. Саме одна бригада, один фахівець з різними профілями відповідають за чемпіонат світу », - додав Марсель Міннуллін.

До слова, футболісти з моменту старту ЧС-2018 не надходили. Більш того, лікарі припускають, що травми - це не основна причина, з якої може звернутися спортсмен.

«Спортсменів у нас не було. Але ми знаходимося в режимі очікування великої кількості вболівальників з різних країн. Це і харчування, і алкоголь, і що завгодно. Ми вивчали статистику інших країн, де проводився чемпіонат світу, так ось, спортсмени рідко травмуються. І основна проблема у них - це раптова зупинка серця. Тому ми посилили позицію аритмолога, вивели їх на чергування », - підкреслив фахівець.

Нагадаємо, в Казані перший матч відбувся 16 червня між Францією і Австралією. Наступна гра в столиці Татарстану відбудеться 20 червня між Іраном і Іспанією.

Більше цікавого в стрічці медіа сервер - додайте «Татар-інформ» в обрані джерела.