Діоксид сірки Е220
20 вересня 2015 року, 9:22
Як відрізнити харчову непереносимість від алергії
Важко знайти людину, яка протягом свого життя не мав би негативних реакцій, пов'язаних з харчовими продуктами. Такі випадки стають справжнім стресом для організму - і не тільки фізіологічним, але і психологічним: адже ми звикли отримувати задоволення від їжі. Під впливом цього стресу ми поспішно робимо висновок: у мене на цей продукт алергія! .. І намагаємося надалі уникати подібної їжі. Однак частіше ми маємо справу зовсім не з алергією, а з харчовою непереносимістю - підвищеною чутливістю до певних продуктів. Як відрізнити...
Читати повністю... ♐Лека
13 вересня 2011, 17:57
10 популярних харчових добавок
Гуарова камідь (Е412) Виробництво добавки, одержуваної з насіння бобової культури гуар, відомої в Індії з найдавніших часів, було налагоджено в 1953 році. Гуарова камідь відноситься до класу стабілізаторів: збільшує в'язкість продукту і надає йому желеподібний вигляд. Використовується у виробництві соків, сиропів, харчових концентратів і сирів. Добавка Е412 знижує рівень холестерину в організмі, практично не всмоктується кишечником, вважається корисною для здоров'я і безпечної у будь-яких дозах. Діоксид сірки (Е220) Відомий з глибокої давнини. Згідно Плинию, застосовувався в Римі як "поліпшувач вина" ...
Читати повністю... Оксана
18 лютого 2013, 21:12
для себе про Е
Маркування "E" на продуктах харчування (назад) Харчові добавки (їх відомо кілька сотень) - простий і дешевий спосіб надати продукту привабливий вигляд і колір, посилити смак, а також продовжити термін його зберігання. Раніше, назви цих хімічних речовин писали на етикетках продуктів повністю, але вони займали так багато місця, що в 1953 році, в Європі, вирішено було замінити повні назви хімічних харчових добавок однією буквою з цифровими кодами. Індексом Е (від Europe) в рамках Європейського співтовариства прийнято позначати наявність в продукті харчування будь-яких ...
Читати повністю... вері
12 січня 2011, 16:45
А що Ви сьогодні їли? Так як зазвичай, харчові добавки ...
Харчові добавки Е: навіщо використовують у виробництві. Харчові добавки (консерванти) в продуктах. Вплив харчових добавок на здоров'я Сучасні споживачі, особливо жителі мегаполісів, так звикли до того, що продукти харчування потрапляють на наш стіл з супермаркетів і магазинів, що іноді нагадують героїв відомої казки Салтикова-Щедріна - про те, як два генерала потрапили на безлюдний острів, і врятувалися тільки завдяки мужику, який умів добувати натуральну їжу. Однак в ті часи в продуктових крамницях і магазинах навряд чи продавалися такі продукти, до яких ми ...
Читати повністю...