Грибне різотто з шафраном
sana swiss Кухарчук 7 рівня
- 11 листопада 2009, 2:31
- 7999
Різотто з лісовими грибами, печерицями та шафраном - блюдо виключно смачне, красиве і ароматне. Пригощайтеся!
Додаємо вино і 1/4 частини бульйону, зменшуємо вогонь і тушкуємо, поки рідина не випарується.
Додаємо знову частина рідини і тушкуємо, помішуючи. Таким чином, тушкуємо близько 20 хвилин, додаючи рідину в 3-4 заходу.
"Ризотто", по в'язкості має нагадувати в'язку рисову кашу, а самі "рисинки", за структурою повинні залишатися "аль денте" *.
Смачного!
[I] [b] * Al dente (аль денте) [/ b] в перекладі з італійської означає [b] «на зуб» [/ b] і описує той стан пасти, коли вона вже готова, проте ще досить тверда і не встигла розваритися. Якщо ви готуєте, наприклад, спагеті, то при розкусуванні правильно приготовленої пасти ваш зуб повинен відчувати опір - немов в серцевині кожної спагетті захована тверда струна.
Крім пасти, аль денте може означати ще й ступінь готовності рису в різотто, і навіть овочів. З рисом все зрозуміло - кожна рісинки, м'яка зовні, всередині повинна бути достатньо твердою для того, щоб приємно хрустнуть при розкусуванні. У випадку з овочами також потрібно певний досвід для того, щоб приготувати їх правильно - овочі (наприклад, морква) повинні бути повністю підготовлені, al dente не означає, що всередині вони залишаються недовареними. [/ I]