Грибний крем-суп з печериць з вершками
Отже, як приготувати грибний крем-суп? Взагалі будь-який суп з грибів готується просто. І цей не виняток. Почнемо готувати грибний суп з приготування овочевого бульйону. Я вже викладала рецепт з фото на тему, як приготувати овочевий бульйон за 15 хвилин , Дивимося і повертаємося сюди. Можна, до речі, використовувати і курячий або м'ясний бульйони . На ваш смак.
Коли ви готуєте будь суп з грибами, особливо, якщо він з печериць, дуже рекомендую додавати трохи сушених білих грибів. Вони надають насичений грибний аромат і яскравий смак навіть самих звичайних грибам. Заливаємо білі гриби гарячим бульйоном і даємо настоятися десь 30 хвилин. В цей час моєму або очищаємо печериці та нарізаємо середніми шматочками. Крем-суп-пюре з печериць буде ретельно перемелюють блендером, тому особливо старатися різати красиво і рівно не потрібно. Ставимо на середній вогонь сковороду, наливаємо трохи рослинного масла, додаємо вершкового, розтоплюємо і нарізаємо в цей час ріпчаста цибуля теж середніми шматочками.
Кладемо цибулю в сковороду і обсмажуємо до легкої прозорості і золотистого 1-2 хвилини, потім додаємо печериці, віджимаємо білі гриби, хаотично нарізаємо і кладемо туди ж. Все добре перемішуємо і випаровуємо всю воду з грибів. Це станеться хвилин за 10. Перемішуємо раз в хвилину, звичайно, щоб нічого не пригоріло. В середині випарювання солимо, перчимо, кладемо свіжий або сухий чебрець, перемішуємо і продовжуємо випарювати. Крем-суп грибний буде дуже ароматним! Коли вся волога з грибів випарується і википить, обсмажуємо печериці, білі гриби і цибулю ще 1-2 хвилини до легкої золотистої інгредієнтів. Тепер дістаємо блендер і робимо пюре з грибів. У нас же все-таки суп-пюре з печериць! Якщо у вас погружной блендер, то вам пощастило, треба буде менше мити посуду в підсумку 🙂 Перемелюємо їм все інгредієнти прямо в сковороді. Якщо блендер звичайний, то перекладаємо все в його чашу і перемелює в ній. Тепер ставимо каструлю на сильний вогонь і нагріваємо в ній вершки градусів до 80, тобто до перших бульбашок. Кладемо грибне пюре в вершки і ретельно перемішуємо або ще раз перемелює занурювальним блендером. Вершковий крем-суп з печериць майже готовий, залишилося тільки додати овочевий бульйон. Наливаємо потрібну кількість і знову ретельно перемішуємо.
До речі, якщо ви хочете зробити дієтичний крем-суп з печериць, то в цей момент замість вершків додаємо бульйон. А в момент обсмажування овочів вершкове масло теж краще не класти. Можна обсмажити їх взагалі без масла на сухій сковороді. У мене нічого не пригорає, а сковорода зовсім дешева, з Ікєї, так що пробуйте 🙂 Ось і все, грибний суп-пюре з вершками готовий! Дивимося на консистенцію, якщо хочеться, додаємо ще трохи бульйону, доводимо до смаку сіллю і перцем і розливаємо по тарілках. Зверху посипаємо дрібно порізаними зеленою цибулею. Можна прикрашати і шматочками грибів, і крапельками вершків. Тепер ви знаєте, як приготувати суп-пюре з печериць! Підводимо підсумки.
Отже, як приготувати грибний крем-суп?