кабачкові оладки

  1. Інгредієнти (4 порції)
  2. про рецепт

Зібралися приготувати кабачкові оладки. Несподівано виникло питання - чому оладки відрізняються від млинців? Судячи з усього - тільки розміром і наявністю в оладках соди або дріжджів, для додання їм пишності.

І те й інше, оладки і млинці, кулінарний виріб, смажені коржики з рідкого тіста, замішаного на воді або молоці, на основі борошна та яєць.

Інгредієнти (4 порції)

  • Молоді кабачки 1 кг
  • Яйце 2 шт
  • Борошно 3-5 ст. л.
  • Рослинна олія 100 мл
  • Сіль, перець, цукор, мелений коріандр, мелений чорний перець, сода за смаком
  1. Кабачкові оладки - все гранично просто. Зібралися приготувати кабачкові оладки

    Кабачки потрібні тільки молоді

  2. Кабачки потрібні тільки молоді. Якщо в кабачках вже почали дозрівати насіння, при будь-якому способі подрібнення вони будуть відчуватися в оладках. Молоді зелені кабачки можна не очищати від шкірки. Втім, за бажанням. Кабачки ретельно вимити, видаляючи пошкоджені ділянки. Відрізати хвостик.

    Кабачки ретельно вимити, видаляючи пошкоджені ділянки

  3. Подрібнити кабачки будь-яким доступним способом, як вам подобається. Можна натерти на дрібній тертці. Можна подрібнити блендером. Можна просто подрібнити звичайної м'ясорубкою. До речі, я подрібнюю саме м'ясорубкою. По-перше, цей спосіб не викликає ніяких складнощів. По-друге, подрібнення дуже однорідне і поряд з виділеної з кабачків рідиною, присутній і досить великі шматочки, розміром як сірникова головка. Ну і по-третє, це дуже швидко.

    Подрібнити кабачки будь-яким доступним способом

  4. Кабачкову масу за смаком посолити і поперчити. Рекомендую додати цукор, він покращує смак кабачковий оладок. Кількість цукру - орієнтовно 1 ст. л. на 1 кг кабачків. До речі, можна додати і більше, тоді кабачкові оладки будуть майже як десерт. Рекомендую додати мелений коріандр. Одного разу зовсім випадково використовували коріандр помилково, і дуже сподобалося. Тепер коріандр в оладки додаємо завжди. Отже, додати мелений коріандр, 1-2 щіпки за смаком. обов'язково додати дрібку харчової соди, як прийнято говорити - на кінчику ножа.

    Кабачкову масу за смаком посолити і поперчити. Додати спеції, цукор і трохи соди. Додати яйця

  5. Додати курячі яйця. Скільки яєць? Ніхто не знає. Важливо щоб яйця скріплювали кабачки при смаженні. На 1 кг кабачків я зазвичай додаю 2 яйця, цього достатньо.
  6. Дуже ретельно вимішати масу до повної однорідності. Для цієї мети, напевно, не варто використовувати міксер. Для кабачковий оладок маса чудово перемішує віночком для збивання яєць і крему.

    У кабачкову масу необхідно додати борошно

  7. Потім в кабачкову масу необхідно додати борошно. Кількість борошна вгадати досить складно. Якщо борошна буде мало - кабачкові оладки распливутся при смаженні. якщо борошна буде багато - вийдуть млинець з борошна з легким присмаком кабачка. Тому, для початку на 1 кг кабачкової маси варто додати три повних з верхом ложки борошна. За допомогою віночок ретельно перемішувати, масу. Борошно повинна повністю змішатися з кабачками без грудок. Це важливо. Консистенція підсумкової маси - трохи більше рідка ніж магазинна кабачкова ікра . Готова маса повинна зовсім небагато виливатися з ложки. Після першої смаження кількість борошна можна збільшити, виходячи з отриманого результату. При кожній наступній смаженні доливати трохи масла - оладки масло вбирають добре.
  8. На сковорідку налити рослинне масло. Дно сковорідки повинно бути повністю покрито маслом на 2-3 мм. Треба щоб кабачкові оладки кипіли в маслі.

    Викласти кабачкову масу в розігріте масло. Одна столова ложка - порція

  9. Викласти кабачкову масу в розігріте масло. Одна столова ложка - норма для одного виробу. Одна ложка - порція. Між оладками повинні бути проміжки. Зменшити вогонь під сковорідкою до нижче середнього і смажити оладки до утворення рум'яної скоринки. Орієнтовно час смаження 4-5 хв. Але візуально контролювати обов'язково.

    Кабачкові оладки перевернути і смажити з іншого боку

  10. Кабачкові оладки перевернути і смажити з іншого боку, також 4-5 хв. До повної готовності.
  11. Як відомо, перший млинець грудкою. Пробуємо перші оладки і за смаком додаємо спеції, сіль. Можливо, додаємо борошно.

    Важливо щоб кабачкові оладки пропеклися в середині

  12. Важливо щоб оладки пропеклися в середині, і кабачок ні сирим.

    Кабачкові оладки - чудової смакоти блюдо

  13. Після смаження можна дати стекти зайвому маслу. Подавати до столу оладки виключно гарячими. Зі сметаною!!!

Кабачкові оладки - чудової смакоти блюдо

про рецепт

  • Вихід: 4 Порції
  • Підготовка: 20 хв
  • Приготування: 30 хв
  • Готується за: 50 хв

Автор: Сергій Джуренко

Збережіть рецепт для друзів

Оцініть рецепт

кабачкові оладки

5 (99.71%) 69

Скільки яєць?