Кидай курити, вставай на лижі: ЦПКіВ готовий до «Лижні Росії - 2016»

5 лютого 2016 15:44 5 лютого 2016 15:44   Лижна база Центрального парку культури і відпочинку імені В

Лижна база Центрального парку культури і відпочинку імені В.В Маяковського стане головною стартовим майданчиком Жовтневого району під час проведення «Лижня Росії 2016» в Єкатеринбурзі.

Організатори наймасовіших зимових змагань в уральській столиці очікують наплив лижників в ЦПКіВ, враховуючи зручну транспортну доступність і розвинену інфраструктуру парку. Досвід минулих років показує, що в парк Маяковського в день проведення «Лижня Росії» з'їжджається від півтора до двох тисяч спортсменів і любителів лижного спорту. В першу чергу людей приваблює наявність на лижній базі теплих роздягалень, туалетів, гардероба, а також пункту прокату спортінвентарю. На сьогоднішній день адміністрація парку може одномоментно запропонувати городянам 120 пар лиж, палиць і черевиків (від 30 до 47 розмірів). Так що підібрати для себе відповідну амуніцію зможуть і дорослі, і діти.

Що стосується інших районів Єкатеринбурга, то в кожному з них муніципалітет підготував основні і допоміжні майданчики для проведення «Лижня Росії 2016». Всього таких «стартових полян» районного значення в столиці Уралу 13 лютого, в день проведення змагань, буде діяти півтора десятка:

- ДЮСШ Верх-Ісетським району (вулиця Фролова, 54 «а»);

- лижна база «Локомотив» (вулиця Решетская, 63);

- стадіон УрГУПС (вулиця Колмогорова, 70);

- стадіон в селищі Северка (вулиця Будівельників, 41);

- лижна база «Кіровська» (вулиця Відпочинку, 111);

- ДЮСШ № 2 «Міжшкільний стадіон» (бульвар Денисова-Уральського, 3 «а»);

- велодоріжка в мікрорайоні Академічному (в районі перетину вулиць Вільгельма де Генніна і Краснолесья);

- лижна база в ЦПКіВ імені В.В. Маяковського (вулиця Мічуріна, 230);

- парк лісівників Росії (Сибірський тракт, 36);

- школа № 97 (вулиця Механізаторів, 1);

- школа № 60 (вулиця Реактивна, 31);

- лижна база спорткомплексу «Калінінец» (вулиця червонофлотці, 48);

- лижна база спорткомплексу «Уралмаш» (вулиця Бакинських Комісарів, 13);

- лижна база ЕМУП «Трамвайно-тролейбусне управління» (вулиця Поранений, 35);

- школа № 137 (селище Шабровского, вулиця Леніна, 45).

Центральної міської майданчиком в цьому році стане лижна база спорткомплексу «Калінінец», розташована на Ельмаше в Орджонікідзевському районі. Старт масової лижної гонки «Лижня Росії - 2016» буде дано одночасно на всіх перерахованих вище базах і стадіонах в суботу, 13 лютого, рівно о 12:00. Втім, як заявляють організатори, змагання триватимуть весь день, і взяти участь в них зможуть всі бажаючі.

З року в рік кількість учасників «Лижня Росії» в Єкатеринбурзі зростає. Якщо 5 років тому в 2011 році в цих популярних лижних стартах взяли участь близько 20 тисяч осіб, то в цьому році організатори змагань мають намір залучити в орбіту «Лижня Росії - 2016» вже близько 30 тисяч екатеринбуржцев. Пробігти учасникам гонки на цей раз буде запропоновано дистанцію протяжністю 2 кілометри 18 метрів - в знак підтримки чемпіонату світу з футболу, який пройде в нашій країні в 2018 році.

Варто нагадати про те, що проведення «Лижня Росії - 2016» в столиці Уралу також традиційно передуватиме ціла декада лижного спорту. А це означає, що в період з 8 по 14 лютого в різних лижних змаганнях на території міста візьмуть участь не менше 70 тисяч вихованців спеціалізованих дитячо-юнацьких спортивних шкіл, інтернатів, загальноосвітніх установ і студентів середніх та вищих навчальних закладів уральської столиці.

Безпосередньо самі 13 лютого - в день головних стартів «Лижня Росії - 2016» - Адміністрація Єкатеринбурга планує забезпечити для всіх учасників змагань безкоштовний проїзд до місць їх проведення в муніципальному громадському транспорті. А на лижних базах і стадіонах переважна більшість лижників отримають традиційні спортивні шапочки і номера з символікою «Лижні Росії», смачну гарячу кашу і чай, приготовлені за допомогою польових кухонь, захоплюючу культурну програму від кращих творчих екатеринбургских колективів, а також обов'язковий заряд оптимізму і хорошого настрою.

Текст підготував Володимир Тищенко (телефон +7 (343) 371-72-97)


Фото: Аліна Шешеня


Ключові слова: лижний спорт , ЦПКіВ

Матеріали по темі