Новини Харкова - На території військової частини в Балаклії осередків тління немає, ситуація під контролем - Міноборони

цею материал Доступний по-русски

Триває повна ліквідація надзвичайної ситуації, продовжує працювати спецтехніка, в тому числі авіація.

Триває повна ліквідація надзвичайної ситуації, продовжує працювати спецтехніка, в тому числі авіація

Зараз ситуація в Балаклії повністю контрольована \ УНІАН

Читайте також Частина жителів Балаклії просять відселення з близьких до арсеналу районів

Про це прес-секретар оперативного прес-центру Міноборони в Балаклії Віталій Саранцев повідомив в ефірі телеканалу «112 Україна».

«На даний момент осередків тління взагалі немає. Триває робота щодо повної ліквідації надзвичайної ситуації », - зазначив він.

В гасінні вогнищ тління задіяна спецтехніка, зокрема, чотири пожежні танки та авіація.

«Зараз ситуація повністю контрольована. Будь-яких вогнищ тління, задимлення також немає. Ситуація повністю моніториться », - запевнив прес-секретар.

Як повідомляв УНІАН, 3 травня в 13.40 в місті Балаклія на технічній території військової частини, де був арсенал і ліквідували боєприпаси, виникло загорання сухої трави з подальшими одиничними вибухами боєприпасів на площі близько 35 га. Пожежа була локалізована вранці 4 травня. Жертв і постраждалих немає.

Поліція Харківської області відкрила кримінальне провадження за ч.3 ст.425 Кримінального кодексу ( "недбале ставлення до військової служби"). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 7 років.

За даними Міноборони, причиною пожежі могли стати потрапляння іскри від вихлопної труби пожежного танка, загоряння сухої трави або вплив сонячних променів на вибухонебезпечні предмети, які знаходилися на неочищеної території.

Сьогодні вранці Держслужба з надзвичайних ситуацій повідомила, що на території військової частини в Балаклії залишається незначне тління двох вогнищ загоряння .

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter