Регулювання вимикача стоп сигналів ваз 2107

06 листопада 2011

Задні стоп сигнали служать для оповіщення інших учасників дорожнього руху про вашому намір знизити швидкість автомобіля шляхом блокування коліс. Періодично в процесі експлуатації автомобіля необхідно проводити регулювання вимикача стоп сигналу ваз 2107. Так само регулювання необхідно проводити в разі заміни самого вимикача стоп сигналу або при будь-яких інших ремонтних роботах, в наслідок яких були збиті оптимальні значення.

Як правило регулювання вимикача відбувається за рахунок регулювання вільного ходу педалі гальма, який повинен становити 3-5мм при непрацюючому двигуні. Погано відрегульована педаль гальма, за рахунок неправильної установки вимикача стоп сигналу, може спровокувати недостатній віджимання педалі після натискання на неї і як наслідок неповна розблокування гальмівних колодок, що може привести до перегріву гальмівного барабана, а значить гальмівні колодки досить швидко вийдуть з ладу.

Вимикач стоп сигналу розташований під педаллю гальма, має рухливий контакт у вигляді кнопки, яка віджимається при натиснення педалі і замикає електричний ланцюг і стоп сигнали загоряються. Вимикач вкручується в спеціальний кронштейн і фіксується контрогайкой.

Для регулювання вимикача стоп сигналу ваз 2107 необхідно:

  1. Від'єднайте від вимикача живлять дроти, гайковим ключем ослабте на кілька оборотів контрогайкой.
  2. Вкручуючи або викручуючи вимикач, добийтеся оптимального вільного ходу педалі гальма. Вільний хід повинен становити 3-5мм.
  3. Після регулювання затягніть контрогайкой і підключіть дроти живлення, порядок підключення проводів не має значення.

На цьому ремонтні роботи по регулюванню вимикача стоп сигналів ваз 2107 завершені.