«Russia Today» зняв фільм про правильне дагестанському хінкали і рибі кутум
Ведучий Оскар Кучера своїми руками приготував знамениті кавказькі страви
Телеканал RT в рамках документального циклу «Taste of Russia» зняв фільм про національну кухню Дагестану, для чого знімальна група на чолі з провідним Оскаром Кучерою і його американським колегою Гленом Кутсовскі, який збирається відкрити ресторан російської кухні в Майамі, побувала в республіці.
Тут гурмани не тільки змогли самі приготувати і скуштувати правильний хинкал і рибу з Каспійського моря, але і виліпили глиняні тарілки і навіть прокотилися на віслюку.
Скрін з YouTube
За задумом продюсерів, спочатку провідні приїхали в старовинне гірське село Балхар, де їх вчили ліпити з глини самі екологічно чисті тарілки для кухні, а потім відправили за водою, яку вони повинні були привезти на ослику. Але американський громадянин був настільки вражений цим тваринам, що Оскар від усієї широкої російської душі прокатав партнера верхом.
Потім під керівництвом місцевих умільців провідні самі ізготавілі справжній гірський хинкал, пише РІА «Дагестан» . Виявляється, в автентичному блюді м'ясо знаходиться не всередині тесту, а готується окремо. Невеликі коржі з тіста змішуються в горщику з шматочками м'яса і таким чином подаються на стіл.
Після Оскар і Глен вирушили в древній Дербент на березі Каспійського моря і приготували традиційне рибне блюдо «Лявянгі» з риби кутум, яку, попередньо натер спеціями і тестом, відправили в справжню піч.
На офіційному каналі RT на YouTube за добу фільм подивилися близько 3000 користувачів.