У Росії може з'явитися солі хліб
Поділитися в соціальних мережах:
Фото: depositphotos / Irochka
У МОЗ запропонували перевести росіян на солі хліб. Цей захід, за словами фахівців відомства, допоможе знизити рівень споживання солі в країні, пишуть "Известия" .
Як розповів гендиректор Національного медичного дослідницького центру кардіології МОЗ Сергій Бойцов, в інших країнах зменшення вмісту солі в складі хлібобулочних виробів вже довело свою ефективність. "Ця зміна можна реалізувати за рахунок внесення поправок в техрегламенти", - пояснив він.
За словами експерта, пропонований Міністерством охорони здоров'я комплекс заходів дозволить знизити добову норму споживання солі з нинішніх десяти до п'яти грамів на добу на людину. Бойцов нагадав, що надлишок солі сприяє розвитку артеріальної гіпертонії - основного фактора ризику серцево-судинних ускладнень.
Максим Кисельов з Російської гільдії пекарів і кондитерів (Роспік), в свою чергу, розповів про технології виробництва солі хліб. Він зазначив, що на сіль припадає менше 1 відсотка в загальній масі інгредієнтів хліба, тому його цілком можна випускати і без цього компонента.
Проте, представник Роспік не виключив, що росіянам солі хліб спершу може припасти не до смаку. Новий продукт, ймовірно, потрібно буде просувати серед споживачів, додав Кисельов. Крім того, підкреслив він, без солі хліб коштуватиме дорожче звичайного, так як для його виготовлення знадобиться нова технологія.
Поділитися в соціальних мережах: