Варення грушеве з брусницею «Грушнічка»
Ну ось і настав довгоочікуваний серпня! Бажана пора, коли дозрівають груші. Для мене це привід варити варення. Вже прикупила цей солодкий фрукт, але тут чоловік запропонував зварити їх з брусницею. Для мене це стало повною несподіванкою, т. К. Багато чула про таке варення, але сама, ні разу не готувала. Перекопала інтернет, всюди дуже багато варіантів, навіть в книзі «Консервація в домашніх умовах» 1965р. конкретно про пропорції не сказано. Тому я підбудовувалася під своє кількість ягід і груш. Результат перевершив всі мої очікування - груша з брусницею в поєднанні з корицею і гвоздикою, дає приголомшливий аромат і смак. Заздалегідь прошу вибачення, якщо когось цей рецепт і не здивував.
Груші почистити, видалити серцевину, нарізати невеликими шматочками. Для варення бажано брати стиглі соковиті, але не м'які груші. Якщо груші дуже тверді або недозріла, то попередньо бланшувати у воді, але не більше 10 хвилин.
Ще раз закип'ятити, на останньому етапі додати корицю, гвоздику і 1 колечко лимона (це вже від себе) лимон можна і не додавати. Варити 25-30 хвилин, не забуваючи при це знімати піну і помішувати. Густоту контролюйте самі - чим довше будете варити, тим густіше воно буде. Лимон перед тим як розливати в банки, дістати.
Розлити варення в попередньо стерилізовані банки, і закрити кришками. Варення прекрасно зберігається при кімнатній температурі, але тільки закриті не поліетиленовими кришками.
Ви можете взяти свою кількість інгредієнтів, так би мовити на свій смак, додати кількість спецій або змінити пропорції ягід і груш, або взагалі замінити груші яблуками. Дивлячись, яке хочеться варення отримати на виході: більше брусничне або більше грушеве.