День Перемоги в Самарі 2017

У День Перемоги 9 травня по всій Самарі пройдуть святкові заходи.

Головним майданчиком традиційно стане площа Куйбишева - вранці там відбудеться військовий парад.

Парад Перемоги в Самарі 2017

Відвідати його зможуть тисячі жителів міста, але вхід, як завжди, тільки за перепустками - запрошення поширюються за порадами ветеранів, вузам, підприємствам.

Таким чином, потрапити на головну площу міста під час параду зможуть не всі. Однак ті, хто не зможе отримати запрошення, все одно отримають можливість побачити рух колон і техніку. Після проходження по площі вони будуть висуватися на вулицю Молодогвардійську і слідувати аж до вулиці Польової. Подивитися парад на вул. Молодогвардійської можуть всі бажаючі.

Пряма трансляція військового параду з площі імені В. В. Куйбишева буде йти на екрані, встановленому на площі Слави.

Парад Перемоги розпочнеться о 10:00 Парад Перемоги розпочнеться о 10:00. У 27 піших парадних розрахунках пройдуть тисячі вісімсот двадцять дев'ять чоловік, потім висуватимуться 67 одиниць техніки, у тому числі 14 одиниць важкої гусеничної техніки - танки, самохідні установки, БМП. Глядачі побачать пускові установки Іскандер, С-300, історичну техніку, сучасне озброєння, зразки якого, в тому числі, зараз використовуються в Сирії. В небо піднімуться два літака Су-24, два вертольоти Мі-8, після параду пролетить техніка ДОСААФ.

Об 11:00 розпочнеться хода «Безсмертного полку». Колона жителів з фотографіями родичів-ветеранів ВВВ пройде прямо по площі. Щоб стати в стрій, потрібно лише надрукувати портрет у форматі А3 або А2, помістити на щільну основу і прийти на площу до потрібного часу. Очікується, що в цьому році в акції візьмуть участь 50-75 тисяч осіб. Побудова «Безсмертного полку» в Самарі відбудеться 9 травня з 09.00 до 10.15 на вул. Молодогвардійської (від вул. Некрасівській до вул. Ленінградській). Пройти до місця збору можна через три КПП:

  • з боку вулиці Висоцького в межах вулиць Галактіоновской і Молодогвардійській;
  • з боку вулиці Некрасівській в межах вулиць Галактіоновской і Молодогвардійській;
  • з боку вулиці Некрасівській в межах вулиць Чапаєвської і Молодогвардійській.

Орієнтовно з 10:15 учасники акції почнуть вибудовуватися на вулиці Молодогвардійській в одну монолітну колону. Після завершення проходження парадних військових розрахунків і військової техніки колона «Безсмертного полку» вийде на площу. Список місць, де можна безкоштовно надрукувати фото для участі в акції - Самарцев запрошують пройти колоною під час параду 9 травня

Тим, хто не зможе прийти на площу 9 травня, пропонується відвідати репетиції параду. Вони відбудуться на площі Куйбишева 3, 5 (з 19:00) і 7 травня (з 10:00). 7 травня тренування буде з військовою технікою та авіацією. Вхід вільний.

Концерт на площі Куйбишева

Після завершення параду площа Куйбишева буде відкрита, вхід вільний для всіх. Розпочне роботу виставка військової техніки, польова кухня (з 12:00 до 16:00).

О 18:00 там розпочнеться святковий концерт - з танцювальної акції «Вальс Перемоги», взяти участь в якій можуть всі бажаючі. Для тих, хто не знайомий з рухами вальсу, організовані безкоштовні уроки. Вони проходять щонеділі з 17:30 до 19:30 за адресою: вул. Потапова, 64 (Кільцева, 163), корпус філологічного факультету Самарського університету (від головного входу наліво, в спортзал). Краще приходити з партнером.

У записі, а також у виконанні муніципального духового оркестру лунатимуть вальси, в тому числі часів Великої Вітчизняної війни.

Потім на сцені виступлять колективи Самарської області: Державний Волзький російський народний хор ім. П. Мілославова, Державний ансамбль пісні і танцю «Волзькі козаки», Народна артистка Самарської області Юлія Денисова, Народний артист РФ Марк Левянт і ін.

20.50-21.15 - творча програма актора театру і кіно, кінорежисера, телеведучого Сергія Анатолійовича Маховікова.

Салют в День Перемоги 2017

О 22:30 концерт на площі Куйбишева завершиться феєрверком і військовим салютом О 22:30 концерт на площі Куйбишева завершиться феєрверком і військовим салютом.

Артилерійські установки з'являться в сквері, що примикає до площі, а також на першій черзі набережній. Феєрверк буде супроводжуватися спеціальним відеосюжетом на великому екрані, крім того, організатори обіцяють в цьому році ще один сюрприз для глядачів, який поки не розкривається.

Площа Кірова

Захід з виступами артистів, присвячене Дню Перемоги у ВВВ, розпочнеться о 12:00. Запрошуються всі бажаючі.

У програмі концерт з місцевими артистами, ігрова програма для дітей, Місто майстрів, виставка декоративно-прикладної творчості.

Музей «Самара Космічна»

У День Перемоги музейно-виставковий центр «Самара Космічна» на пр. Леніна (ракета) можна буде відвідати абсолютно безкоштовно. Йдеться про основну експозиції. Але пускати будуть тільки в певний час і тільки окремими групами - по 20 осіб. Час відвідування: з 10.00 до 10.40, з 10.45 до 11.25, з 11.30 до 12.10. Обов'язковий попередній запис в групи: 263-39-35.

Парк Перемоги

Святкова концертна програма «Ріо-Ріта - радість Перемоги». Початок о 18:00. З 14:00 до 15:00 - Всеукраїнська акція «Солдатська каша».

Площа перед ДК «Нафтовик»

Куйбишевський район, вул. Кишинівська, 13. Урочисте святковий захід. Початок о 19:00.

заміський парк

Районне урочистий захід, польова кухня. Початок о 12:00.

управлінський

Святковий захід розпочнеться о 10:00 на вул. С. Лазо, 21 (перед ДК «Чайка»).

Мехзавод

Святковий захід розпочнеться о 10:30, адреса: квартал 4, д. 9 (перед ДК «Жовтень»). У програмі виставка відреставрованої військової техніки.

Червона Глінка

Святковий захід розпочнеться об 11:00 в сквері (квартал 2).

прибережний

Вул. Праці, № 3-5. Початок святкового заходу о 10:00, біля пам'ятного знака.

круті Ключі

Місце збору: меморіал «Танк Т-34». Початок о 10:00.

Програма буде доповнюватися, додайте сторінку в закладки!

По темі:

3, 5, 7, 8 і 9 травня в Самарі перекриють доріг - СПИСОК

3, 5, 7, 8 і 9 травня в Самарі зміниться маршрут руху цілого ряду автобусів

9 травня в Самарі продовжать роботу метро і пустять додаткові автобуси