Кабачкові оладки - млинці з кабачка зі сметаною

  1. кабачкові оладки Зібралися приготувати кабачкові оладки. Несподівано виникло питання - чому оладки...
  2. про рецепт
  3. кабачкові оладки
  4. Інгредієнти (4 порції)
  5. про рецепт
  6. кабачкові оладки
  7. Інгредієнти (4 порції)
  8. про рецепт

кабачкові оладки

Зібралися приготувати кабачкові оладки. Несподівано виникло питання - чому оладки відрізняються від млинців? Судячи з усього - тільки розміром і наявністю в оладках соди або дріжджів, для додання їм пишності.

І те й інше, оладки і млинці, кулінарний виріб, смажені коржики з рідкого тіста, замішаного на воді або молоці, на основі борошна та яєць.

Інгредієнти (4 порції)

  • Молоді кабачки 1 кг
  • Яйце 2 шт
  • Борошно 3-5 ст. л.
  • Рослинна олія 100 мл
  • Сіль, перець, цукор, мелений коріандр, мелений чорний перець, сода за смаком
  1. Кабачкові оладки - все гранично просто.

    Кабачки потрібні тільки молоді

  2. Кабачки потрібні тільки молоді. Якщо в кабачках вже почали дозрівати насіння, при будь-якому способі подрібнення вони будуть відчуватися в оладках. Молоді зелені кабачки можна не очищати від шкірки. Втім, за бажанням. Кабачки ретельно вимити, видаляючи пошкоджені ділянки. Відрізати хвостик.

    Кабачки ретельно вимити, видаляючи пошкоджені ділянки

  3. Подрібнити кабачки будь-яким доступним способом, як вам подобається. Можна натерти на дрібній тертці. Можна подрібнити блендером. Можна просто подрібнити звичайної м'ясорубкою. До речі, я подрібнюю саме м'ясорубкою. По-перше, цей спосіб не викликає ніяких складнощів. По-друге, подрібнення дуже однорідне і поряд з виділеної з кабачків рідиною, присутній і досить великі шматочки, розміром як сірникова головка. Ну і по-третє, це дуже швидко.

    Подрібнити кабачки будь-яким доступним способом

  4. Кабачкову масу за смаком посолити і поперчити. Рекомендую додати цукор, він покращує смак кабачковий оладок. Кількість цукру - орієнтовно 1 ст. л. на 1 кг кабачків. До речі, можна додати і більше, тоді кабачкові оладки будуть майже як десерт. Рекомендую додати мелений коріандр. Одного разу зовсім випадково використовували коріандр помилково, і дуже сподобалося. Тепер коріандр в оладки додаємо завжди. Отже, додати мелений коріандр, 1-2 щіпки за смаком. обов'язково додати дрібку харчової соди, як прийнято говорити - на кінчику ножа.

    Кабачкову масу за смаком посолити і поперчити. Додати спеції, цукор і трохи соди. Додати яйця

  5. Додати курячі яйця. Скільки яєць? Ніхто не знає. Важливо щоб яйця скріплювали кабачки при смаженні. На 1 кг кабачків я зазвичай додаю 2 яйця, цього достатньо.
  6. Дуже ретельно вимішати масу до повної однорідності. Для цієї мети, напевно, не варто використовувати міксер. Для кабачковий оладок маса чудово перемішує віночком для збивання яєць і крему.

    У кабачкову масу необхідно додати борошно

  7. Потім в кабачкову масу необхідно додати борошно. Кількість борошна вгадати досить складно. Якщо борошна буде мало - кабачкові оладки распливутся при смаженні. якщо борошна буде багато - вийдуть млинець з борошна з легким присмаком кабачка. Тому, для початку на 1 кг кабачкової маси варто додати три повних з верхом ложки борошна. За допомогою віночок ретельно перемішувати, масу. Борошно повинна повністю змішатися з кабачками без грудок. Це важливо. Консистенція підсумкової маси - трохи більше рідка ніж магазинна кабачкова ікра . Готова маса повинна зовсім небагато виливатися з ложки. Після першої смаження кількість борошна можна збільшити, виходячи з отриманого результату. При кожній наступній смаженні доливати трохи масла - оладки масло вбирають добре.
  8. На сковорідку налити рослинне масло. Дно сковорідки повинно бути повністю покрито маслом на 2-3 мм. Треба щоб кабачкові оладки кипіли в маслі.

    Викласти кабачкову масу в розігріте масло. Одна столова ложка - порція

  9. Викласти кабачкову масу в розігріте масло. Одна столова ложка - норма для одного виробу. Одна ложка - порція. Між оладками повинні бути проміжки. Зменшити вогонь під сковорідкою до нижче середнього і смажити оладки до утворення рум'яної скоринки. Орієнтовно час смаження 4-5 хв. Але візуально контролювати обов'язково.

    Кабачкові оладки перевернути і смажити з іншого боку

  10. Кабачкові оладки перевернути і смажити з іншого боку, також 4-5 хв. До повної готовності.
  11. Як відомо, перший млинець грудкою. Пробуємо перші оладки і за смаком додаємо спеції, сіль. Можливо, додаємо борошно.

    Важливо щоб кабачкові оладки пропеклися в середині

  12. Важливо щоб оладки пропеклися в середині, і кабачок ні сирим.

    Кабачкові оладки - чудової смакоти блюдо

  13. Після смаження можна дати стекти зайвому маслу. Подавати до столу оладки виключно гарячими. Зі сметаною!!!

Кабачкові оладки - чудової смакоти блюдо

про рецепт

  • Вихід: 4 Порції
  • Підготовка: 20 хв
  • Приготування: 30 хв
  • Готується за: 50 хв

Автор: Сергій Джуренко

Збережіть рецепт для друзів

Оцініть рецепт

кабачкові оладки

5 (99.71%) 69

кабачкові оладки

Зібралися приготувати кабачкові оладки. Несподівано виникло питання - чому оладки відрізняються від млинців? Судячи з усього - тільки розміром і наявністю в оладках соди або дріжджів, для додання їм пишності.

І те й інше, оладки і млинці, кулінарний виріб, смажені коржики з рідкого тіста, замішаного на воді або молоці, на основі борошна та яєць.

Інгредієнти (4 порції)

  • Молоді кабачки 1 кг
  • Яйце 2 шт
  • Борошно 3-5 ст. л.
  • Рослинна олія 100 мл
  • Сіль, перець, цукор, мелений коріандр, мелений чорний перець, сода за смаком
  1. Кабачкові оладки - все гранично просто.

    Кабачки потрібні тільки молоді

  2. Кабачки потрібні тільки молоді. Якщо в кабачках вже почали дозрівати насіння, при будь-якому способі подрібнення вони будуть відчуватися в оладках. Молоді зелені кабачки можна не очищати від шкірки. Втім, за бажанням. Кабачки ретельно вимити, видаляючи пошкоджені ділянки. Відрізати хвостик.

    Кабачки ретельно вимити, видаляючи пошкоджені ділянки

  3. Подрібнити кабачки будь-яким доступним способом, як вам подобається. Можна натерти на дрібній тертці. Можна подрібнити блендером. Можна просто подрібнити звичайної м'ясорубкою. До речі, я подрібнюю саме м'ясорубкою. По-перше, цей спосіб не викликає ніяких складнощів. По-друге, подрібнення дуже однорідне і поряд з виділеної з кабачків рідиною, присутній і досить великі шматочки, розміром як сірникова головка. Ну і по-третє, це дуже швидко.

    Подрібнити кабачки будь-яким доступним способом

  4. Кабачкову масу за смаком посолити і поперчити. Рекомендую додати цукор, він покращує смак кабачковий оладок. Кількість цукру - орієнтовно 1 ст. л. на 1 кг кабачків. До речі, можна додати і більше, тоді кабачкові оладки будуть майже як десерт. Рекомендую додати мелений коріандр. Одного разу зовсім випадково використовували коріандр помилково, і дуже сподобалося. Тепер коріандр в оладки додаємо завжди. Отже, додати мелений коріандр, 1-2 щіпки за смаком. обов'язково додати дрібку харчової соди, як прийнято говорити - на кінчику ножа.

    Кабачкову масу за смаком посолити і поперчити. Додати спеції, цукор і трохи соди. Додати яйця

  5. Додати курячі яйця. Скільки яєць? Ніхто не знає. Важливо щоб яйця скріплювали кабачки при смаженні. На 1 кг кабачків я зазвичай додаю 2 яйця, цього достатньо.
  6. Дуже ретельно вимішати масу до повної однорідності. Для цієї мети, напевно, не варто використовувати міксер. Для кабачковий оладок маса чудово перемішує віночком для збивання яєць і крему.

    У кабачкову масу необхідно додати борошно

  7. Потім в кабачкову масу необхідно додати борошно. Кількість борошна вгадати досить складно. Якщо борошна буде мало - кабачкові оладки распливутся при смаженні. якщо борошна буде багато - вийдуть млинець з борошна з легким присмаком кабачка. Тому, для початку на 1 кг кабачкової маси варто додати три повних з верхом ложки борошна. За допомогою віночок ретельно перемішувати, масу. Борошно повинна повністю змішатися з кабачками без грудок. Це важливо. Консистенція підсумкової маси - трохи більше рідка ніж магазинна кабачкова ікра . Готова маса повинна зовсім небагато виливатися з ложки. Після першої смаження кількість борошна можна збільшити, виходячи з отриманого результату. При кожній наступній смаженні доливати трохи масла - оладки масло вбирають добре.
  8. На сковорідку налити рослинне масло. Дно сковорідки повинно бути повністю покрито маслом на 2-3 мм. Треба щоб кабачкові оладки кипіли в маслі.

    Викласти кабачкову масу в розігріте масло. Одна столова ложка - порція

  9. Викласти кабачкову масу в розігріте масло. Одна столова ложка - норма для одного виробу. Одна ложка - порція. Між оладками повинні бути проміжки. Зменшити вогонь під сковорідкою до нижче середнього і смажити оладки до утворення рум'яної скоринки. Орієнтовно час смаження 4-5 хв. Але візуально контролювати обов'язково.

    Кабачкові оладки перевернути і смажити з іншого боку

  10. Кабачкові оладки перевернути і смажити з іншого боку, також 4-5 хв. До повної готовності.
  11. Як відомо, перший млинець грудкою. Пробуємо перші оладки і за смаком додаємо спеції, сіль. Можливо, додаємо борошно.

    Важливо щоб кабачкові оладки пропеклися в середині

  12. Важливо щоб оладки пропеклися в середині, і кабачок ні сирим.

    Кабачкові оладки - чудової смакоти блюдо

  13. Після смаження можна дати стекти зайвому маслу. Подавати до столу оладки виключно гарячими. Зі сметаною!!!

Кабачкові оладки - чудової смакоти блюдо

про рецепт

  • Вихід: 4 Порції
  • Підготовка: 20 хв
  • Приготування: 30 хв
  • Готується за: 50 хв

Автор: Сергій Джуренко

Збережіть рецепт для друзів

Оцініть рецепт

кабачкові оладки

5 (99.71%) 69

кабачкові оладки

Зібралися приготувати кабачкові оладки. Несподівано виникло питання - чому оладки відрізняються від млинців? Судячи з усього - тільки розміром і наявністю в оладках соди або дріжджів, для додання їм пишності.

І те й інше, оладки і млинці, кулінарний виріб, смажені коржики з рідкого тіста, замішаного на воді або молоці, на основі борошна та яєць.

Інгредієнти (4 порції)

  • Молоді кабачки 1 кг
  • Яйце 2 шт
  • Борошно 3-5 ст. л.
  • Рослинна олія 100 мл
  • Сіль, перець, цукор, мелений коріандр, мелений чорний перець, сода за смаком
  1. Кабачкові оладки - все гранично просто.

    Кабачки потрібні тільки молоді

  2. Кабачки потрібні тільки молоді. Якщо в кабачках вже почали дозрівати насіння, при будь-якому способі подрібнення вони будуть відчуватися в оладках. Молоді зелені кабачки можна не очищати від шкірки. Втім, за бажанням. Кабачки ретельно вимити, видаляючи пошкоджені ділянки. Відрізати хвостик.

    Кабачки ретельно вимити, видаляючи пошкоджені ділянки

  3. Подрібнити кабачки будь-яким доступним способом, як вам подобається. Можна натерти на дрібній тертці. Можна подрібнити блендером. Можна просто подрібнити звичайної м'ясорубкою. До речі, я подрібнюю саме м'ясорубкою. По-перше, цей спосіб не викликає ніяких складнощів. По-друге, подрібнення дуже однорідне і поряд з виділеної з кабачків рідиною, присутній і досить великі шматочки, розміром як сірникова головка. Ну і по-третє, це дуже швидко.

    Подрібнити кабачки будь-яким доступним способом

  4. Кабачкову масу за смаком посолити і поперчити. Рекомендую додати цукор, він покращує смак кабачковий оладок. Кількість цукру - орієнтовно 1 ст. л. на 1 кг кабачків. До речі, можна додати і більше, тоді кабачкові оладки будуть майже як десерт. Рекомендую додати мелений коріандр. Одного разу зовсім випадково використовували коріандр помилково, і дуже сподобалося. Тепер коріандр в оладки додаємо завжди. Отже, додати мелений коріандр, 1-2 щіпки за смаком. обов'язково додати дрібку харчової соди, як прийнято говорити - на кінчику ножа.

    Кабачкову масу за смаком посолити і поперчити. Додати спеції, цукор і трохи соди. Додати яйця

  5. Додати курячі яйця. Скільки яєць? Ніхто не знає. Важливо щоб яйця скріплювали кабачки при смаженні. На 1 кг кабачків я зазвичай додаю 2 яйця, цього достатньо.
  6. Дуже ретельно вимішати масу до повної однорідності. Для цієї мети, напевно, не варто використовувати міксер. Для кабачковий оладок маса чудово перемішує віночком для збивання яєць і крему.

    У кабачкову масу необхідно додати борошно

  7. Потім в кабачкову масу необхідно додати борошно. Кількість борошна вгадати досить складно. Якщо борошна буде мало - кабачкові оладки распливутся при смаженні. якщо борошна буде багато - вийдуть млинець з борошна з легким присмаком кабачка. Тому, для початку на 1 кг кабачкової маси варто додати три повних з верхом ложки борошна. За допомогою віночок ретельно перемішувати, масу. Борошно повинна повністю змішатися з кабачками без грудок. Це важливо. Консистенція підсумкової маси - трохи більше рідка ніж магазинна кабачкова ікра . Готова маса повинна зовсім небагато виливатися з ложки. Після першої смаження кількість борошна можна збільшити, виходячи з отриманого результату. При кожній наступній смаженні доливати трохи масла - оладки масло вбирають добре.
  8. На сковорідку налити рослинне масло. Дно сковорідки повинно бути повністю покрито маслом на 2-3 мм. Треба щоб кабачкові оладки кипіли в маслі.

    Викласти кабачкову масу в розігріте масло. Одна столова ложка - порція

  9. Викласти кабачкову масу в розігріте масло. Одна столова ложка - норма для одного виробу. Одна ложка - порція. Між оладками повинні бути проміжки. Зменшити вогонь під сковорідкою до нижче середнього і смажити оладки до утворення рум'яної скоринки. Орієнтовно час смаження 4-5 хв. Але візуально контролювати обов'язково.

    Кабачкові оладки перевернути і смажити з іншого боку

  10. Кабачкові оладки перевернути і смажити з іншого боку, також 4-5 хв. До повної готовності.
  11. Як відомо, перший млинець грудкою. Пробуємо перші оладки і за смаком додаємо спеції, сіль. Можливо, додаємо борошно.

    Важливо щоб кабачкові оладки пропеклися в середині

  12. Важливо щоб оладки пропеклися в середині, і кабачок ні сирим.

    Кабачкові оладки - чудової смакоти блюдо

  13. Після смаження можна дати стекти зайвому маслу. Подавати до столу оладки виключно гарячими. Зі сметаною!!!

Кабачкові оладки - чудової смакоти блюдо

про рецепт

  • Вихід: 4 Порції
  • Підготовка: 20 хв
  • Приготування: 30 хв
  • Готується за: 50 хв

Автор: Сергій Джуренко

Збережіть рецепт для друзів

Оцініть рецепт

кабачкові оладки

5 (99.71%) 69

Скільки яєць?
Скільки яєць?
Скільки яєць?