Лукашенко і Путін проінспектують навчання «Захід-2017»

Олександр Лукашенко і Володимир Путін планують разом відвідати стратегічні навчання «Захід-2017», в рамках яких пройдуть масштабні маневри військовослужбовців двох армій, повідомив газеті «Известия» прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков Олександр Лукашенко і Володимир Путін планують разом відвідати стратегічні навчання «Захід-2017», в рамках яких пройдуть масштабні маневри військовослужбовців двох армій, повідомив газеті «Известия» прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков.

За його словами, останній раз Лукашенко і Путін разом спостерігали за маневрами двох армій чотири роки тому в ході навчань «Захід-2013» - спочатку в Гродненській області Білорусі, після чого перелетіли в Калінінградську область Росії, де на морське узбережжя висадився десант.

Цього разу, повідомив Пєсков, глави двох держав мають намір відвідати військовий полігон в одному з російських регіонів.

Спільні російсько-білоруські стратегічні навчання «Захід-2017» пройдуть з 14 по 20 вересня. Загальна чисельність особового складу, який бере участь в навчаннях, складе близько 12.700 військовослужбовців. При цьому на території Білорусі буде задіяно близько 10.200 чоловік (від Білорусі - трохи більше 7 тис., Від Росії - близько 3 тис.), 370 одиниць бронетанкової техніки, в тому числі близько 140 танків, до 150 одиниць артилерії і реактивних систем залпового вогню , більше 40 літаків і вертольотів. Про це 2 серпня були повідомлені держави - учасниці ОБСЄ згідно Віденським документом 2011 року.

Як заявив 29 серпня на брифінгу в Мінську начальник Генерального штабу Збройних сил Білорусі, керівник навчань від білоруської сторони генерал-майор Олег Бєлоконєв, підготовка до навчань «проходить в умовах непростої військово-політичної обстановки в регіоні». Він звернув увагу, що у західних кордонів Союзної держави - в країнах Балтії і Польщі - створені передові командні центри НАТО, з 25 тис. До 40 тис. Чоловік зросла чисельність сил першочергового задіяння НАТО, чотири багатонаціональні батальйонні тактичні групи альянсу приведені в повну оперативну готовність . У Польщі розгорнуто танкова бригада США. За словами Белоконева, загальна чисельність тільки іноземних військових контингентів в Польщі та країнах Балтії становить близько 8 тисяч військовослужбовців, 72 танка, близько 250 бойових броньованих машин, 16 гаубиць і 17 вертольотів.