Молькіно - військова частина 51532

  1. Спеціалізація.

Військова частина 51532 дислокується в хуторі Молькіно, що на Краснодарщіне. Це 10 бригада спецназу ГРУ, до складу якої входять 85, 95, 551 загони спецназу, а так же навчальний батальйон, рота медиків і управлінців.
Військова частина 51532 дислокується в хуторі Молькіно, що на Краснодарщіне Сформована ця бригада була в 1962 році і розміщувалася в смт Первомайське неподалік від Старого Криму, але в 2003 році відбулася передислокація особового і офіцерського складу військових частин 46266 і 11659, яка послужила основою для формування військової частини 51532. Саме в Молькіно зараз розташовується 10-я бригада спецназу ГРУ, головним завданням якої є захист південних кордонів РФ. Історія цього військового формування починається в 2004 році, коли особовий склад воював в Чечні, а в 2011 році підрозділ було відзначено нагородженням орденом Жукова.

Бригада розміщується в хуторі Молькіно, що в 25 км від курорту Гарячий ключ. Контингент не поділяють на контрактний і терміновий склад. Всі військовослужбовці проживають в кубрікових гуртожитках, які передбачають дві кімнати на трьох проживаючих. На двох кубріковий блок є санвузол, сушарка і душова.
Харчування військовослужбовців здійснюється на території їдальні, а за асортимент відповідає громадянська компанія «Ресторан сервіс плюс». Бригада розміщується в хуторі Молькіно, що в 25 км від курорту Гарячий ключ Гарнізон розпорядженні такими необхідними складовими щоденного життя військовослужбовця, як плац, спорткомплекс, клуб, медсанчастину, «Чіпок», а навчальні класи розташовуються в окремих будівлях. Існує полігон для практичних занять, але він знаходиться не на території частини.
Якщо виникає серйозна загроза здоров'ю, то лікування військовослужбовців здійснюється на базі госпіталю в м Краснодар.
Традиційно присяга відбувається в суботній день о 9.00. Після неї солдатам дається звільнена до 20.00 неділі.
Мобільні телефони солдатів в звичайні дні знаходяться у командира частини, але видаються під розписку в недільний день з 18.00 до 20.00, коли солдатам дозволено спілкування з рідними.

Спеціалізація.

Спецназ ГРУ є особливою мілітаризованої військовою структурою, яка виконує функції розвідувальної та оборонної діяльності, тому підготовка контингенту в такому підрозділі, як військова частина 51532, повністю відповідає специфіці вимог Спецназ ГРУ є особливою мілітаризованої військовою структурою, яка виконує функції розвідувальної та оборонної діяльності, тому підготовка контингенту в такому підрозділі, як військова частина 51532, повністю відповідає специфіці вимог.

Смуга перешкод є багатогодинним проведенням часу військовослужбовців, при якому вони здійснюють марш-кидки в загальній екіпіровці. Навчання так само передбачає стрибки з парашутом, оволодіння практичними навичками з рукопашного бою і бою без застосування сили. Спецназ є посиленою підготовкою військовослужбовців, а це значить, що навчання передбачає бій з сильним противником, тому, навички бойової та фізичної підготовки потрібно підтверджувати не рідше разу на 6 місяців.
Нормативи передбачають стрибки з парашутом, не менше 4-х стрибків. Варто зазначити, що для військовослужбовців-контрактників відбуваються фінансові нарахування вислуги років і відповідно продовжується відпустку. Для військових-строковиків існують додаткові позачергові звільнювальні.

Щоб вступити на службу в в / ч 51532 (контракт ГРУ) необхідно, щоб ви відповідали нормам:

  • від 18 - 35 років;
  • звичайне середньо освіту;
  • в наявності медичної довідки «А-1»;
  • довідка про психологічну перевірку;
  • перевагу віддаються служили в підрозділах повітряно-десантних військах;
  • потрібно мати права наступних категорій-«С», «D» і «Е».