Натуральні і синтетичні харчові барвники

Наша компанія займається продажем харчових натуральних і синтетичних барвників Наша компанія займається продажем харчових натуральних і синтетичних барвників.

Барвники додаються до харчових продуктів з метою:

  • відновлення природного забарвлення, втраченої в процесі обробки або зберігання
  • підвищення інтенсивності природного забарвлення
  • фарбування безбарвних продуктів, наприклад, безалкогольних напоїв, морозива, кондитерських виробів, а також для надання їм привабливого вигляду і колірного різноманіття

В якості харчових барвників застосовують як природні, так і синтетичні речовини.

Натуральні (природні) харчові барвники - це фарбувальні речовини, виділені фізичними способами з рослинних і тваринних джерел. Іноді їх піддають хімічній модифікації для поліпшення технологічних і споживчих властивостей. Ряд барвників отримують не тільки їх виділенням з природної сировини, а й синтетично. Наприклад, бета-каротин, виділений з моркви, за своєю хімічною будовою відповідає бета-каротину, отриманим мікробіологічними або хімічним шляхом (при цьому натуральний бета-каротин набагато дорожчий і тому рідко використовується в харчовій промисловості як барвник).

Сировиною для натуральних харчових барвників можуть бути ягоди, квіти, листя, коренеплоди і т Сировиною для натуральних харчових барвників можуть бути ягоди, квіти, листя, коренеплоди і т.д. в тому числі у вигляді відходів переробки рослинної сировини на консервних і виноробних заводах. Вміст барвника в рослинній сировині залежить від кліматичних умов зростання і часу збору, але в будь-якому випадку воно відносно невелика (зазвичай кілька відсотків або частки відсотка). Кількість інших хімічних сполук - цукристих, пектинових, білкових речовин, органічних кислот, мінеральних солей і т.д. - може перевищувати вміст фарбувальних в кілька разів. Ці речовини не становлять небезпеки для здоров'я, а часто навіть корисні для людини, але своєю присутністю вони знижують інтенсивність фарбування готового продукту. При виробництві препаратів натуральних харчових барвників від побічних речовин в тій чи іншій мірі позбавляються. Сучасні технології дозволяють отримувати препарати натуральних харчових барвників з заданими властивостями і стандартним вмістом основного барвника.

Синтетичні харчові барвники - це органічні сполуки, що не зустрічаються в природі, тобто штучні. Майже всі вони використовуються у світовій харчовій промисловості вже десятки років.

Синтетичні харчові барвники, на відміну від натуральних, не володіють біологічною активністю і не містять ні смакових речовин, ні вітамінів. При цьому вони володіють значними технологічними перевагами в порівнянні з натуральними, оскільки менш чутливі до умов технологічної переробки та зберігання, а також дають яскраві, легковідтворюваною кольору.

Більш детальну інформацію про харчові і синтетичних барвниках, а також за цінами, знижкам та іншим додатковими питаннями Ви отримаєте при зверненні до наших менеджерів.

Наші координати:

  • Наша адреса: Росія, Єкатеринбург, вул. Артінского, 23-а / 2
  • Наші телефони: (343) 268-56-45
  • E-Mail: [email protected]
  • Контактна особа: Олександр