Nicki Minaj - Queen (2018)

Немає в світі жінки зробила для   хіп хоп   культури більше ніж Nicki Minaj

Немає в світі жінки зробила для хіп хоп культури більше ніж Nicki Minaj. І немає в жіночому репі пісень краще, ніж у Nicki Minaj. Тому назва нового альбому виконавиці « Queen »Зовсім іронія або мрії, а констатація реальності.

На обкладинці свого четвертого альбому Ніки постає в образі єгипетської богині Сехмет, прикриваючись нескромним костюмом, зробленим за мотивами шати Клеопатри.

«Queen» - альбом гідний королеви. Як описала свій альбом сама автор і виконавиця - «Queen» це класичний хіп-хоп альбом, який люди ніколи не забудуть.

Але альбом тим і прекрасний, що на ньому не тільки класичний хіп-хоп. «Queen» -це так само r'n'b, треп, електронні біти, африканська музика, індії-поп і звичайно нова школа; в цьому альбомі саме поняття жанру змивається, залишаючи тільки один жанр - Нікі Мінаж.

Образи, які демонструються Оніка різноманітні і протилежні, часом дивуєшся, як можна передавати настільки правдоподібно почуття зовсім різних героїв. Яскравий тому приклад: агресивно сексуальний трек «Barbie Dreams», як повна протилежність «Come See About Me» слізливою баладі про ранимою душі.

Один перелік зірок взяли участь у записі «Queen» відданого шанувальника репу призводить в трепет. Eminem, Lil Wayne, The Weeknd, Future, для школоти запросили Ariana Grande яка не має відношення до репу, але досить знамениту сьогодні співачку. І звучать всі ці коллобораціі різнопланово і дуже професійно.

Фіт з Емінем для трека з королівським назвою «Majesty» - твір реп мистецтва. Уміння Емінема читати тут демонструється на рівні бог, вміння Ніки писати панчлайни тут відповідає назві альбому, а музика і Labrinth настільки доповнюють цю картину, що хочеться розплакатися.

"Barbie Tingz", яка виходила в квітні на синглі «Chun-Li» на підтримку нового альбому, не ввійшла в остаточну версію «Queen». Її Ніки замінила на «Barbie Dreams» - трек з гучними іменами і завуальованими відсилання до статевого життя виконавиці.

Після «Queen» залишається враження як, коли ти переборщив з цукерками і об'ївся більше, ніж слід було. Хороших пісень не те, що багато, весь альбом - це одна суцільна хороша пісня, тому під кінець ейфорія від «Ganja Burns», «Majesty» або «Rich Sex» спадає, і на їх фоні «Coco Chanel», «Sir» або «Come See About Me» - це перебір з хітами.

Я не знаю, будуть чи ні люди пам'ятати новий альбом Ніки, як вона пророкує, але, то що «Queen» - queen of the queens всіх жіночих реп альбомів на сьогоднішній день, в цьому Ніки може бути впевнена.

Що б ще послухати онлайн?

Що б ще послухати онлайн?