Новини України - Експрес з Києва до аеропорту "Бориспіль": Кабмін затвердив реалізацію проекту - 112 Україна

Реалізація проекту покладається на "Укрзалізницю" Реалізація проекту покладається на Укрзалізницю   Фото з відкритих джерел   Кабінет міністрів України прийняв розпорядження про реалізацію проекту будівництва швидкісної залізничної лінії між Києвом і аеропортом Бориспіль

Фото з відкритих джерел

Кабінет міністрів України прийняв розпорядження про реалізацію проекту будівництва швидкісної залізничної лінії між Києвом і аеропортом "Бориспіль". Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду 28 березня, передає " РБК Україна ".

Передбачається, що реалізація проекту дозволить скоротити час трансферу пасажирів з / до міжнародного аеропорту "Бориспіль", поліпшити умови і підвищити їх комфортабельність перевезення, а також підвищити рівень безпеки пасажирів, поліпшити екологічну ситуацію, створити нові робочі місця і підвищити транспортний потенціал Києва та України в цілому.

Нагадаємо, проект будівництва швидкісної залізничної лінії між Києвом і аеропортом "Бориспіль", розроблений компанією "Укрзалізниця", передбачає, що поїзди будуть курсувати від станції "Київ-Пасажирський" через "Видубичі" до терміналу D аеропорту "Бориспіль". Для цього потрібно добудувати тільки 4 кілометри залізниці. На лінії курсуватимуть 11 рейкових автобусів PESA 620м на 91 місце і два PESA 630м на 192 місця.

Час у дорозі між центром Києва та аеропортом складе всього 35 хвилин з вартістю квитка 80-120 гривень.

21 березня "Укрзалізниця" отримала дозвіл на розробку проекту землеустрою 3,5 га землі на території Борисполя для реалізації цього проекту.