Новини Харкова - У Харкові взяли під варту депутата облради, підозрюваного в стрілянині у Вільшанах

Депутат виступав активним учасником конфлікту / фото facebook.com/police.kharkov

У Харкові суд взяв під варту депутата Харківської обласної ради від партії «Відродження» Олексія Литвинова, якого підозрюють в причетності до смертельного конфлікту з ромської громадою в селищі Вільшани.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення сьогодні, 8 червня, ухвалив Апеляційний суд Харківської області за скаргою представників прокуратури.

Читайте також Під Києвом на Одеській трасі стався конфлікт зі стріляниною: є поранений

Апеляційний суд скасував рішення Дергачівського районного суду Харківської області, яким Литвинову була визначена міра запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту з носінням електронного браслета з 22.00 до 6.00.

Новою постановою суд вирішив застосувати щодо Литвинова запобіжний захід у вигляді утримання під вартою в межах терміну досудового розслідування - до 30 червня включно.

Як повідомляв УНІАН, 16 травня в селищі Вільшани в Харківській області в результаті бійки і перестрілки між місцевою ромської громадою та іншими жителями села четверо чоловіків з пораненнями були доставлені в районну лікарню, 50-річний потерпілий від отриманих травм помер в лікарні.

За даними прокуратури, троє активних учасників сутички - місцевих жителів 1965, 1974, 1979 років народження - були затримані. Один з них - депутат обласної ради від партії «Відродження».

Досудове розслідування проводиться за ч.4 ст.296 (хуліганство) і ч.2 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Призначено ряд експертиз.

Всім трьом підозрюваним суд першої інстанції 19 травня обрав запобіжний захід у вигляді часткового домашнього арешту з 22:00 до 6:00. Прокуратура оскаржила ці рішення, після чого Апеляційний суд Харківської області взяв двох причетних до конфлікту під цілодобовий домашній арешт.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter