Новини АТО: Трагедія в Іловайську: Муженко заговорив про зацікавленість політиків - відео, фото

У штурмі Іловайська в серпні 2014 року могли бути зацікавлені "деякі політики і бізнесмени".

Таке припущення в інтерв'ю для документального фільму про події в Іловайську в 2014 році висловив начальник Генштабу Збройних сил України Віктор Муженко. Зокрема, він зазначив, що йому відомо про двох нарадах, одне з яких провели якісь політики в Дніпрі, друге - в Курахово (щоб подивитися відео, доскрольте до кінця сторінки).

"Я думаю, що такий вплив був. Я знаю про цю нараду. Така інформація у нас була. Була інформація також про нараду, яка була в Курахово. Там теж питання розглядалися про важливість критичних об'єктів на території Донецької області", - зазначив Муженко.

Там теж питання розглядалися про важливість критичних об'єктів на території Донецької області, - зазначив Муженко

Іловайськ, 2014 рік

На його думку, на нарадах "були і певні плани взяття під контроль Іловайська".

"Це був просто проміжний етап до контролю над якимись серйозними об'єктами. Можливо ТЕС, можливо якийсь інший об'єкт на території Донецької області", - зазначив начальник Генштабу ЗСУ.

При цьому наскільки ці наради вплинули на ситуацію навколо Іловайська, він пояснити не зміг.

"Краще запитати у тих командирів батальйонів і у тих людей, які мали або могли мати вплив. Я такий варіант не виключаю", - заявив Муженко.

Він зазначив також, що був "слабо поінформований про об'єкти інфраструктури, об'єкти, які впливали на життєдіяльність в цілому в цьому регіоні, в тому числі про базах державного резерву".

Як раніше повідомляв OBOZREVATEL , Управління Верховного комісара ООН з прав людини опублікувало доповідь, в якому йдеться про те, що під час трагічних подій під Іловайськ влітку 2014 року всі сторони чинили серйозні порушення прав людини.

Нагадаємо, бої за Іловайськ почалися в серпні 2014 року . 18 серпня українські війська контролювали велику частину міста. Але після введення регулярних російських військ 23-24 серпня вони виявилися в оточенні.

30 серпня був організований "зелений" коридор для виходу українських військових, але бойовики не дотримали слова і розстріляли АТОшніков.

За даними військової прокуратури, в "Іловайськ котлі" загинули 366 військових, 429 були поранені.

Дивіться відео на тему

Не пропусти блискавку! Підписуйся на нас в Telegram