Новини Уфи і Башкирії. Соціальні статті. Анархісти і опозиція Уфи.

15 березня в Уфі в відбувся ряд одиночних пікетів на знак протесту проти незаконного звільнення профспілок активіста Карена Кудашева, співробітника ТОВ «Евросеть-Рітейл» Філія «Поволзький» 15 березня в Уфі в відбувся ряд одиночних пікетів на знак протесту проти незаконного звільнення профспілок активіста Карена Кудашева, співробітника ТОВ «Евросеть-Рітейл» Філія «Поволзький».

Поодинокі пікети проходили біля торгових точок «Евросети», розташованих біля зупинок Телецентр, Гостинний Двір, Центральний ринок, ДЮЦ Салям і ДК УМПО.

Один з одиночних пікетів на підтримку профспілкового активіста Карена Кудашева проходив на зупинці ДК УМПО біля дверей магазину «Евросеть". Активіст організації Автономне Дія Уфа вийшов на пікет з плакатом «Тут порушують трудові права». Перехожі охоче розбирали листівки, багато хто цікавився і схвально реагували, обговорювали з пікетують ситуацію в економіці і в організаціях подібних "Евросети". Винятком виявилися двоє молодих людей, які критично поставилися до проведеної акції та висловлювали свою думку переважно ненормативною лексикою. Співробітник поліції, який виявив інтерес до пікету, попросив пред'явити документи і поцікавився місцем проживання активіста, після чого відійшов убік і не заважав проведенню заходу. Оскільки матеріали викликали непідробний інтерес у багатьох, буквально за півгодини вдалося роздати все листівки, після чого пікетують покинув точку. На відміну від сумній передвиборної агітації було видно, що ця тема економічної експлуатації дійсно знаходить відгук у ваших серцях Уфімцев.

Читати далі