Новини Харкова - У Харкові чоловіка, який у 2008 році скоїв ДТП з шістьма загиблими, затримали за кермом нетверезим і без прав

Тепер Полтавець буде відбувати покарання сповна / Фото УНІАН

У Харкові затримали нетверезого водія, який вже був засуджений за скоєння дорожньо-транспортної пригоди з шістьма загиблими в 2008 році.

Як повідомили УНІАН в прес-службі прокуратури Харківської області з посиланням на заступника керівника місцевої прокуратури №5 Андрія Кравченко, сьогодні, 24 жовтня, оголосили про підозру 46-річному харків'янину, раніше судимому за вчинення смертельного ДТП, за фактом ухилення від покарання (ч. 1 ст. 389 КК України).

Читайте також Суддя-рецидивістка: на Київщині служительку Феміди втретє за рік впіймали на п'яній їзді

За відомостями Кравченко, підозрюваний в травні 2008 року, керуючи в стані алкогольного сп'яніння автомобілем Mitsubishi L-200, виїхав на трамвайну зупинку на вулиці Полтавський шлях у Харкові і збив громадян. В результаті дорожньо-транспортної пригоди загинуло 6 осіб (серед них двоє дітей і вагітна жінка).

Тоді прокуратура довела в суді вину водія. Суд визнав його винним в порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб (ч. 3 ст. 286 КК України) та призначив йому найсуворіше покарання, передбачене цією статтею КК України, - 10 років позбавлення волі з додатковим позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки.

«Однак, звільнившись у вересні 2015 року достроково з місць позбавлення волі, підозрюваний на шлях виправлення не став. В порушення встановленого вироком суду обмеження у вигляді заборони на керування автомобілем, не дивлячись на вилучення у нього посвідчення водія, сів за кермо. При цьому знову перебував в нетверезому стані », - зазначив Кравченко.

Наразі досудове розслідування у кримінальній виробництву триває. Чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі через не відбуту частину за попереднім вироком (2 роки 7 місяців і 17 днів) і 1 рік позбавлення волі за новий злочин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter