Оптовий ринок сільгосппродукції «Азовський» об'єднав виробників зі всієї України на виставці «Єврорегіон Донбас 2013»

Новини Донецька і області

Новини Донецька і області

міжнародна універсальна виставка-ярмарок «Єврорегіон Донбас 2013»

Друга міжнародна універсальна виставка-ярмарок «Єврорегіон Донбас 2013» пройшла на території ринку «Азовський». В урочистому відкритті взяв участь голова Донецької обласної державної адміністрації Андрій Шишацький.

На виставці-ярмарку були представлені товари різних напрямків агропромислового сектора з усіх областей України, а також Ростовської області, які можна буде придбати за цінами виробників без торговельної надбавки.

Незважаючи на те, що наш регіон традиційно вважається індустріально-промисловим краєм, і у нас складні кліматичні умови для ведення сільського господарства, все ж Донецька область має свої конкурентні переваги. І виставка-ярмарок «Єврорегіон Донбас 2013» - яскравий тому приклад.

- На цьому ринку люди могли купувати продукцію за цінами виробника. Тут була представлена ​​продукція підприємств сільгосппродукції, сільськогосподарської техніки, мінеральних добрив, кормів, засобів захисту рослин, а також товари харчової та легкої промисловості. Виставка «Єврорегіон Донбас 2013» не тільки виконує свою основну місію зміцнення економічних і культурних зв'язків між регіонами, що входять до міжнародної об'єднання. Вона є хорошим прикладом успішної співпраці приватно - державного партнерства, - зазначив глава регіону Андрій Шишацький.

Друга міжнародна виставка-ярмарок «Єврорегіон Донбас 2013» проходила під патронатом Міністерства аграрної політики та продовольства України. Організатори форуму - Донецька обласна державна адміністрація, Донецька обласна рада, Маріупольська міська рада, ТОВ «ГРАНД ТЕРРА ІНВЕСТ» - керуюча компанія оптового ринку сільськогосподарської продукції № 7 «Азовський».

В рамках міжнародного форуму «Єврорегіон Донбас 2013» пройшли ряд заходів, спрямованих на зміцнення співпраці в розвитку агропромислового комплексу. Зокрема, була проведена ділова конференція «Плодоовочева логістика в Україні», яка зібрала представників найбільших вітчизняних і зарубіжних підприємств у галузі виробництва плодово-овочевої продукції, оптово-роздрібної торгівлі, логістичних компаній, страхових і фінансових організацій, національних і спеціалізованих ЗМІ.

Учасники конференції познакоммілісь з останніми тенденціями на плодоовочевому ринку України. Також була широко представлена ​​інформація по логістичному ланцюжку на ринку овочів і фруктів. В рамках ділової програми були розкриті питання експорту - імпорту плодоовочевої продукції, специфіки роботи портів і митних терміналів.

Крім того, в рамках виставки-ярмарки були відкриті нові об'єкти інфраструктури ринку:

  • павільйони для торгівлі рибою і морепродуктами,
  • павільйони для торгівлі м'ясом і м'ясопродуктами,
  • торговий центр,
  • майданчик для торгівлі з автомобілів,
  • митний склад.

Виставка-ярмарок працював протягом вихідних, з 20 до 22 вересня, і супроводжувалася масштабної культурною програмою.

За інформацією Донецької обласної державної адміністрації.