Плесецьк військова частина 08324

  1. Маршрут до частини.

Місце дислокації військової частини 08324 (учбовий центр РВСН) - це р Мирний Архангельської області. У місті знаходиться космодром Плесецьк, тому він носить статус закритого адміністративно-територіального утворення (ЗАТО). Сам навчальний центр розташований недалеко від космодрому.
Новобранці в / ч 08324 приймають присягу на вірність Російській Федерації, а після закінчення навчання за розподілом потрапляють в інші частини РВСН.

Дідівщина або інші нестатутні відносини в підрозділі не виникають, оскільки новобранці і старослужащие живуть в різних казармах Дідівщина або інші нестатутні відносини в підрозділі не виникають, оскільки новобранці і старослужащие живуть в різних казармах. Мобільні телефони видають курсантам тільки в неділю, а під час навчального процесу вони знаходяться на зберіганні у командира підрозділу. Щовечора солдати проходять медичний огляд. Найпоширеніші захворювання - це пневмонія і гайморит. Їх причиною є клімат Архангельської області. Тут холодно, сиро і вітряно.
Новобранці приймають присягу через 10-15 днів після прибуття в розташування частини. Оскільки в гарнізоні м Мирний є кілька військових частин, то родичам повідомляють лише номер частини і дату заходу. Візитерам видають пропуски, а також складають спеціальні списки, в яких вказують паспортні дані всіх відвідувачів. Вся інформація передається на КПП м Мирний. Якщо родичі збираються приїхати особистим транспортом, то необхідно вказати марку машини і номер. Якщо цього не зробити, то машина залишається на стоянці біля КПП.
Родичам, які хочуть відвідати солдата в будь-який інший час служби, теж потрібен пропуск. Для цього слід повідомити чергового свої паспортні дані і дату приїзду. На отримання такого пропуску рапорт може написати і курсант. Також необхідно відправити запит в інтернет-приймальню глави ЗАТЕ Мирний. Пропуск видають вже при в'їзді в місто.
Якщо солдат прослужив більше півроку, то йому надаються добові звільнювальні. До цього відпускають тільки в межах території частини. Вихідний курсантам дають лише раз на місяць, а в звільнення можна піти тільки під заставу паспорта або зворотного квитка. Якщо солдата забирають родичі, то їм потрібно буде розписатися під час догляду і повернення.
Грошове забезпечення солдатам в / ч 08324 нараховують на банківську карту. Оскільки банкомати розміщені в центрі міста, то зняти готівку досить проблематично. Біля частини є магазин, але відвідувати його дозволяють рідко і тільки в супроводі офіцера. Грошові перекази та посилки можна відправляти на адресу самої частини. Бійці деяких підрозділів отримують на руки не всі гроші. Решта суми їм належить по закінченню терміну служби. Солдати можуть писати листи своїм рідним і знайомим, для цього їм видаються спеціальні конверти, а по вівторках і четвергах виділяють час для письма.

Маршрут до частини.

Якщо добиратися з Москви поїздом, то щоб потрапити в в / ч 08324, необхідно доїхати до Плесецка, а потім на автобусі № 401 до м Мирний Якщо добиратися з Москви поїздом, то щоб потрапити в в / ч 08324, необхідно доїхати до Плесецка, а потім на автобусі № 401 до м Мирний. Якщо літаком - то доведеться брати квиток до Архангельська, потім їхати поїздом до Плесецка і автобусом до Мирного.
Є ще один спосіб - мотовоз. Вагони відчіплюють безпосередньо біля частини. Сісти на мотовоз можна на станції Міська.