Варення з брусниці: як варити брусничне варення

  1. Інгредієнти для варення: пропорції

Рецепт варення з брусниці на зиму неодмінно повинен бути в домашній кулінарній книзі кожної дбайливою господині, щоб встигнути в сезон заготовити корисне брусничне варення.

У брусничним варення відчувається легка гірчинка від ягід брусниці і саме вона надає неповторний смак домашнього варення. Цією характерною особливістю брусниця відрізняється від решти ягоди.

Варення з брусниці цінується не тільки за чудовий аромат і оригінальний смак ягід, брусничне варення до того ж має високу харчову цінність і корисно для здоров'я людини.

Брусниця має ряд корисних властивостей, внаслідок чого ягоди брусниці надають лікувальний ефект при деяких захворюваннях сечовивідних шляхів, анемії, цукровому діабеті, туберкульозі.

Порада від Чудо-Кухарі. Варення, приготоване з цієї північної ягоди брусниці, взимку допомагає в боротьбі з застудою і грипом, тому, якщо є можливість, обов'язково підготуйте брусничне варення на зиму.

Рецепт варення з брусниці класичний, без додавання яблук, апельсинів і горіхів, так як для лікувальних цілей брусничне варення потрібно варити за традиційним рецептом, де брусниця міститься в чистому вигляді.

Рецепт варення з брусниці класичний, без додавання яблук, апельсинів і горіхів, так як для лікувальних цілей брусничне варення потрібно варити за традиційним рецептом, де брусниця міститься в чистому вигляді

Підготовка - 20 хвилин

Час приготування - 20 хвилин

Калорійність - 240 ккал на 100 грам

Інгредієнти для варення: пропорції

  • вода - 200 мл;
  • брусниця - 3 літри;
  • цукор-пісок - 7 склянок.

Рецепт варення з брусниці на зиму

  1. Ягоди перебираємо, промиваємо і викладаємо в емальовану каструлю.
  2. Потім заливаємо водою і ставимо на плиту.
  3. На середньому вогні доводимо до кипіння.
  4. Варимо ягоди при слабкому кипінні, помішуючи, протягом 15-20 хвилин.
  5. Після цього цівкою додаємо цукровий пісок, заважаємо.
  6. Потім доводимо масу до кипіння, знімаємо утворилася пінку.
  7. Прибираємо каструлю з плити і розливаємо готове варення в чисті, стерилізовані банки.
  8. Закриваємо варення на зиму капроновими кришками, охолоджуємо.

Зберігаємо готове брусничне варення в прохолодному місці, взимку використовуємо в якості десерту, для прикраси тортів, варіння киселю, додавання в молочні каші , Готуємо корисний морс з варенням з брусниці.

Злегка терпкий, незвичний присмак варення відчувається лише на перших порах, але чим довше варення з брусниці варто в банках, тим в'язка нотка ягід стає менше.

Читай: ЯК ПРАВИЛЬНО ГОТУВАТИ ЖУРАВЛИННИЙ МОРС - рецепт ще одного корисного ласощі.

При більш тривалому зберіганні варення в домашніх умовах взимку, корисне ягідне варення починає втрачати свій яскравий, насичений брусничний колір.

Варення з брусниці, зварене за цим рецептом, з часом стає більш темним, але на смакові і корисні якості домашньої заготовки зміна кольору не впливає.